Lånefornyelse

Hvor lenge varer kassekreditten?

Kassekreditten er et kortsiktig rammelån på ett år med mulighet for fornyelse. Etter ett år foretar vi en ny vurdering av selskapet og kausjonisten, og ser på uttaks- og betalingshistorikk for året som har gått. 3 måneder før lånet vurderes til fornyelse, sender vi ut en påminnelse over e-post med informasjon om prosessen.

Vurderingen baserer seg på en kredittsjekk av selskap og kausjonist, som resulterer i et gjenpartsbrev i posten for kausjonisten. I noen tilfeller ber vi om oppdaterte regnskapstall for selskapet. 

Negativ utvikling i kredittscore, betalingsanmerkninger og negativ betalingshistorikk på kassekreditten er faktorer som kan bidra til at lånet ikke kan fornyes eller at lånerammen må nedjusteres. I noen tilfeller kan vi gi selskapet tid til å prøve å rette opp i dette før en ny vurdering blir gjort. Lånets rentebetingelser er også oppe for vurdering og kan endres i denne prosessen.

I de tilfeller hvor vi ser vi at vi ikke kan fornye lånet, eller må redusere lånerammen, tar vi i første omgang kontakt for å sette opp en nedbetalingsplan som fungerer for begge parter.